Recenze Pouliční pekařství pouze sladké

Pouliční pekařství pouze sladké

Pouliční pekařství pouze sladké

437 Kč
Zobrazit knihu
Pouliční pekařství je přepychově ilustrovaný průvodce pečením, obsahující všechny techniky, tipy a triky, které bude nováček potřebovat na cestě za domácím pečivem řemeslné kvality. Zapálení majitelé Paul Allam a David McGuiness se v této knize dělí o tajemství svých více než devadesáti výrobků.... číst celé 

Recenze

6
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
V knize Pouliční pekařství najdeme spoustu zajímavých receptů na sladká jídla, moučníky derezty. Jedná se o netradiční jídla, která nenajdeme v klasických kuchařkách. Knížku napsali pekaři, kteří se s námi děli o vynikající recepty, najdeme zde spoustu odborných rad, jak na různé druhy těst, od kynutých, až po listové například. Najdeme zde recept jak na croissanty, tak i na obyčejnou jednoduchou sladkou roládu. Knížku doporučuji, obsahuje krásné a chutné recepty.
5/05/2019
Avatar uživatele
Autorům této knihy patří pekařství v Sydney a dělí se zde o své nejlepší recepty. Jedná se o dorty, muffiny, sušenky, oplatky, cukrovinky, dobroty z křehkého těsta, koláče, pečivo z listového těsta, pečivo z odpalovaného těsta, pečivo z plundrového těsta, briošky a sladké chleby. Recepty jsou podrobně vysvětleny. Pokud je to nutné (například u croissantů), je na fotografiích ukázán postup přípravy. Je zde plno zajímavých receptů!
25/04/2019
Avatar uživatele
Jedná se o výpravnou kuchařku na kvalitním papíře, proto je docela těžká. Najdete zde všechny druhy těsta, na která pomyslíte (listové, odpalované, plundrové atd.). Zaujalo mě, že v knize jsou recepty na věci, které v běžných kuchařkách se zákusky nenajdete – například mezi cukrovinkami je marshmallow a želé. U několika receptů se objevují i názorné obrázky, jak se daná věc vyrábí (je tam vidět, jak se vyrábí listové těsto, kam se klade náplň apod.). V knize je opravdu hodně receptů, některé jsou domovem v Austrálii, proto u nás nejsou příliš známé.
20/04/2019
Avatar uživatele
Naprosto spickova kniha s recepty na vynikajici veci. Kdyz jsem si ji poridila, vubec jsem netusila, ze je od australskych pekaru. Sydney jsem navstivila a kvalita jidla je neuveritelna. Proto mne potesilo, ze je zahrnuto i nekolik australskych dobrot, treba jako kremovy zakusek. Kniha obsahuje i postupy, kroky. Najdete francouzska testa, i recept na vanilkove rohlicky z Recka, podobne hodne nasim tradicnim. Kniha je perla, recepty skvele, chute bajecne. Dala bych 10*.
26/11/2020
Avatar uživatele
Ve své knihovně mám řadu kuchařek (a rozhodně budou další přibývat) a Pouliční pekařství je jedna z těch nejhezčích. Jsou zde postupy na přípravu různých sladkých jídel od sušenek přes dorty, koláče až po pečivo. Na začátku knihy jsou i obecné rady a tipy, jak pracovat s různými těsty, na co si dát pozor při výběru mouky a podobně. Je potřeba brát v potaz to, že kuchařka pochází z australského prostředí, takže některé recepty nejsou úplně typické pro Čechy, ale rozhodně je inspirativní a těším se, co dalšího z ní budu zkoušet.
12/10/2020
Avatar uživatele
Pečivo jako takové je celkem umění.ne vždy se zadaří a chce to doslova léta zkušeností. U nás ho prkla už moje babička a ta si na přípravě těsta dost zaládala. Nu a jà si řekl, že je čas si to taky vyzkoušet a pořídil jsem si tuhle knížku. Trochu jsem se toho bál a tak jsem si vše poctivě přečetl. Musím uznat, že mé obavy byly správné. Tohle mení nic jednoduchého. Ale zlusit se to prostě muselo a maštěstí se vydařilo.
19/12/2019