Recenze Čas třešní

Čas třešní

Čas třešní

135 Kč
Zobrazit knihu

Recenze

1
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Paříž je vždy Paříž. Miluji ji ve všech jejích podobách, opravdu miluji celou Francii!
Už jsem četla knihu „Tajné ingredience lásky“, ve které se jiskra mezi André a Aurélie spouští v elegantní a kosmopolitní Paříži. V této druhé knize je najdeme tam, kde jsme je nechali: Aurélie v kuchyni svého milovaného Le Temps des Cerises a André procházející mezi svými dvěma rolemi: nejprodávanějším spisovatelem a editorem. K prolomení idyly či spíše vajíček v košíku přicházejí hvězdy či spíše michelinská hvězda skutečně okouzlujícího kuchaře. Hvězda sváru a nedorozumění patří právě do velmi vytříbené restaurace Jean-Marie Marronniera, která se paradoxně jmenuje stejně jako restaurace Aurélie. Setkání mezi nimi otřese jeho vztah dívky s André. Také v tomto románu jsem zjistila, že prolínání literatury, knih a jídla je správné a lákavé, protože jsou to velmi podobné potěšení a vášně, které nás nutí cestovat s představivostí. Když čteme dobrou knihu nebo jíme určité jídlo, explodují v nás chutě, vůně a obrazy, které nás vedou zpět do zemí a krajin této chuti nebo historie. Rád jsem se procházel ulicemi Paříže a díval se na krajiny, které jsou Monetovi drahé, jako jsou zahrady Giverny, které jsou také drahé šéfkuchaři s impresionistickými pokrmy.
14/10/2022