\nHimalájská černá sůl (kala namak) pochází z Pákistánu, Indie nebo Nepálu. Její černé až narůžovělé zbarvení je způsobeno obsahem minerálů, zejména železa. Je nerafinovaná, bez chemického zpracování. Proces zpracování už od těžby v dolech je čistě mechanický či ruční. To ji odlišuje od běžné...
číst celé
\n
Himalájská černá sůl (kala namak) pochází z Pákistánu, Indie nebo Nepálu. Její černé až narůžovělé zbarvení je způsobeno obsahem minerálů, zejména železa. Je nerafinovaná, bez chemického zpracování. Proces zpracování už od těžby v dolech je čistě mechanický či ruční. To ji odlišuje od běžné kuchyňské soli, která může obsahovat i jiná aditiva.\nV Indii se jedná o velmi běžnou ingredienci, která se přidává do jídel nejen pro bohatý nutriční profil, ale také kvůli své slané chuti a vůni, které připomínají vajíčka. Přesvědčte se sami! Nadšeni budou nejen vegani. Za tyto specifické vlastnosti je zodpovědný obsah síry.
\n
nerafinovaná přírodní sůl\nspecifická chuť a aroma\nobsah minerálních látek
\n
Použití:\nHimalájská černá sůl je oblíbená nejen v Indii, kde se dává třeba i na banán, ale i u veganů, kteří ji hojně využívají pro dochucení pokrmů. Zalíbení najde i u toho nejnáročnějšího gurmána. Nebojte se experimentovat.\nSložení: \njedlá sůl, obsah NaCl min. 95 %\nNutriční hodnoty (100 g):\nEnergetická hodnota: 0 kJ/ 0 kcal\nTuky: 0 g\n z toho nenasycené mastné kyseliny: 0 g\nSacharidy: 0 g\n z toho cukry: 0 g\nBílkoviny: 0 g\nVláknina: 0 g\nSůl: 0 g\n \nZemě původu:\n \nPákistán/Indie/Nepál\n \nProdávající: \n \nGOODIE s.r.o.
\n
schovat popis
Recenze