Výborná kniha. Člověk se z ní dozví i o historii probiotickych salátů, zastaví se v Korei, Japonsku, Evropě i ostatním světě. Je vysvětlena fermentace, co se během ní děje. Pro mě byla důležitá kapitola o tom, jak zeleninu fermentovat...
číst celé
Výborná kniha. Člověk se z ní dozví i o historii probiotickych salátů, zastaví se v Korei, Japonsku, Evropě i ostatním světě. Je vysvětlena fermentace, co se během ní děje. Pro mě byla důležitá kapitola o tom, jak zeleninu fermentovat a nezkazí. Bylo zajímavé si také přečíst o jednotlivých druzích zeleniny a jejich vhodnosti pro fermentaci. Kniha obsahuje i několik málo receptů na probioticke saláty. Pokud chcete spíše recepty, pak doporučuji koupit i knihu Síla přírodní fermentace od Sándor Ellix Katze.
schovat popis
Objevte sílu tradiční stravy pro zdraví a vitalitu! Kvašená zelenina je nejen chutná, ale i bohatým zdrojem živin, které podpoří vaše tělo i mysl.
Kvašená zelenina je starobylou potravinou, která se už tisíce let objevuje v jídelníčcích různých kultur po celém světě. Po období zapomenutí se dnes opět vrací do popředí zájmu jako „vycházející hvězda“ zdravé výživy 3. tisíciletí. Její příprava nabízí nejen jedinečnou chuťovou rozmanitost, ale i mnoho léčebných účinků, které pomáhají posilovat imunitu a podporovat vitalitu. Tato kniha vás provede fascinujícím světem kvašených dobrot, od tradičních receptů až po moderní variace jak s použitím soli, tak i bez ní. Navíc je obohacena o zajímavé historky, přísloví a poutavé fotografie, které přibližují krásu a rozmanitost této výživné potraviny.
Kvašená zelenina není jen potravinou, ale i zážitkem, který zpestří váš jídelníček a přinese do vašeho života více zdraví a radosti.
Výhody kvašené zeleniny a této knihy
Podpora zdraví: Kvašená zelenina je bohatá na probiotika, která podporují trávení a imunitní systém.
Univerzální použití: Recepty z různých koutů světa přinášejí pestrost a nové chutě do vaší kuchyně.
Snadná příprava: Naučíte se, jak si kvašenou zeleninu připravit doma nejen tradičními postupy.
Inspirační fotografie: Barevné obrázky vás nadchnou a nalákají k experimentování.
Historie a kultura: Poznáte fascinující příběhy a význam kvašení v různých kulturách.
Hlavní vlastnosti produktu
Detailní průvodce přípravou kvašené zeleniny se solí i bez soli.
Obsahuje recepty, přísloví a zajímavosti ze všech koutů světa.
Vhodné nejen pro ty, kdo chtějí zlepšit zdraví, ale i pro gurmány a kuchaře hledající nové chutě.
Publikace s bohatou vizuální i informační hodnotou.
Podpora zdravější výživy založené na přírodních procesech.
Výborná kniha. Člověk se z ní dozví i o historii probiotickych salátů, zastaví se v Korei, Japonsku, Evropě i ostatním světě. Je vysvětlena fermentace, co se během ní děje. Pro mě byla důležitá kapitola o tom, jak zeleninu fermentovat a nezkazí. Bylo zajímavé si také přečíst o jednotlivých druzích zeleniny a jejich vhodnosti pro fermentaci. Kniha obsahuje i několik málo receptů na probioticke saláty. Pokud chcete spíše recepty, pak doporučuji koupit i knihu Síla přírodní fermentace od Sándor Ellix Katze.
Velmi pěkná kniha o tom, jak si v domácím prostředí vytvořit vlastní superpotravinu - a to velmi jednoduchym způsobem, který při dodržení pár jednoduchých postupu dokáže každý o bez speciálního vybavení! Knížka obsahuje řadu velmi názornych fotografií, které jednotlivé postupy detailně doprovází a dobře ilustrují. Navíc obsahuje i spoustu receptů, které vypadají už od pohledu tuze chutně. Moc pěkná kuchařka plná o inspirace. A co vy, už vám to doma kvasí? 😋
Zajímavá a praktická kniha, jež vás provedem procesem řízené fermentace potravin. Dočtete se o léčivých účincích kvašené zeleniny na lidské zdraví. Konkrétně se dočtete o tom jak probiotika působí na vaše zažívání. Dále si můžete přečíst i několik historických faktů a zajímavostí. Třeba jak se fermentací mění pšeničná zrna na myši, či bazalka na štíry. Opravdu! :D Hlavní je však návod na zdárnou výrobu domácích kvašených pochutin. Je pravda, že konkrétních receptur není mnoho, ale radil bych dokoupit ještě další knihu o domácím kvašení.
Kvašená zelenina je superpotravina, ale musi se udelat dobre. A o tom, jak se vyvarovat zbytecnych chyb a neznehodnotit cenne vitaminy a mineraly pojednava prave kniha zamerena pro zdraví a vitalitu, autorem je Karel Machala a i kdyz jsem ho dosud neznala, tak musim jeho praci pochvalit, recepty jsou skvele a zakladni principy jsou vysvetlene tak, ze je chapu i ja! Hura. Muzu tedy doporucit, mne se libi.
Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu od Karla Machala je vážně skvělá. Tenhle způsob přípravy potravin je znám už dlouhou dobu a tak se rozhodně nemusíte bát pustit se do toho i vy sami. V knize se dozvíte informace jako například samitnou historii vzniku tohoto zpracování a jeho léčivé účinky. Celá řada skvělých receptů si vás rozhodně získá a svoje vlastní výpěstky si tak rozhodně mnohem víc vychutnáte.
Kniha Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu nám přináší informace o tom, proč je kvašení zdravé a čím je zdravé. Zároveň nám poskytuje návod, jak s kvašením začít, jakou zeleninu vybrat a na co si dát pozor. Kvašená zelenina je úžasná, každý rok nakládáme zelí a zvykla jsem si zelí často jíst. - Alespoň malé množství několikrát do týdne. Vždycky jsem si chtěla vyzkoušet připravit i jinou kvašenou zeleninu a tato kniha se nejrůznější kvašenou zeleninou zabývá.
Na tuto publikaci jsem se velmi těšila. Tento způsob uchovávání zeleniny mne zajímá už dlouho, jen jsem nebyla schopna si najít potřebné informace, proto jsem velmi uvítala tento titul, který je navíc od českého autora, což kvituji s povděkem. Jednotlivé postupy, jak zkvasit zeleninu a vyrobit si domácí pickles, jsou dobře popsány, srozumitelně, přehledně. Navíc jsou doplněny pěknými barevnými fotografiemi.
Opravdu povedená knížka/kuchařka, téma je velmi pěkně zpracované. Nechybí informace o tom, proč je vlastné vhodné zeleninu kvasit, nejrůznější zajímavosti a samozřejmě spousta velmi lákavých receptů. Ty nejsou vůbec složité a především jsou velmi dobře popsané, včetně názorných fotografií. Do kvašení zeleniny se tedy může pustit opravdu každý. Vřele doporučuji, zejména přes zimu se kvašená zelenina velmi hodí pro doplnění jídelníčku.
Já osobně jsem do téhle doby poznal jen kvašené zelí a okurky. Teď je tu ale tahle kniha kde se dozvídáme další možnosti a přísady, které si můžete touto technokou osvojit. Líbí se mi rady jak snadno a s chutí se dá tahle naše kuchyně vylepšit a můžeme oprášit to, co si naše babičky rozhodně taky dopřávali jen jsme na to možná zapomněli. Moc nám to chutná a vám bude jistě chutnat taky. Jen si musíte chvilku počkat.
17/12/2019
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
Moc pěkná kuchařka plná o inspirace. A co vy, už vám to doma kvasí? 😋
Hlavní je však návod na zdárnou výrobu domácích kvašených pochutin. Je pravda, že konkrétních receptur není mnoho, ale radil bych dokoupit ještě další knihu o domácím kvašení.