Low carb strava je teď trhák. Knížku jsem dostala od přítele, protože ví že se o tento způsob stravování a životní styl zajímám. Předával mi ji prý s obavami, jestli už všechno neznám a nebude to jen...
číst celé
Low carb strava je teď trhák. Knížku jsem dostala od přítele, protože ví že se o tento způsob stravování a životní styl zajímám. Předával mi ji prý s obavami, jestli už všechno neznám a nebude to jen opakování. A to tedy rozhodně nebylo. Trefil se naprosto do vkusu, recepty jsou lehké, hravé, nápadité, vše ze světa low-carb, myslím že nepostradatelné pro každého nadšence do tohoto stylu! Doporučuji!
schovat popis
Objevte revoluci ve svém jídelníčku a získejte kontrolu nad zdravím i váhou!
Revoluce v opravdovém jídle je klíčovou knihou pro každého, kdo chce skutečně změnit svůj přístup ke stravování a zlepšit své zdraví. Tento unikátní průvodce a kuchařka vás provede radikálním, ale udržitelným způsobem, jak jíst tak, jak měli lidé jíst po staletí.
Kniha přináší podložené vědecké poznatky o stravě s nízkým obsahem sacharidů, vysokým obsahem tuků a bez cukru. Připravte se na zrušení mýtů, které nám po desetiletí vnucovaly strach z tuků a obviňovaly je z civilizačních chorob. Naučíte se, proč tuky nejsou nepřítel, a jak naopak mohou být klíčem k pevnému zdraví a stabilní váze.
Kniha nabízí nejen teoretické základy, ale také 60 lahodných receptů, které vám pomohou snadno začlenit tento nový způsob stravování do vašeho života. Můžete si pochutnat na mase, mořských plodech, vejcích, sýrech, ořeších a dalších potravinách, které jsou většinou u klasických diet omezovány či zakazovány.
Nejedná se o rychlou dietu, ale o dlouhodobý a udržitelný životní styl založený na pravdách, které nám věda dnes potvrzuje. Tato kniha se stala bestsellerem právě díky svému jasnému a přesvědčivému přístupu, který může přinést skutečnou změnu do vašeho života.
Proč právě tato kniha?
Odhaluje mýty o tucích a sacharidech, které nás dovedly k epidemii obezity a cukrovky.
Vysvětluje principy stravy s nízkým obsahem sacharidů, vysokým obsahem tuků (LCHF).
Obsahuje praktické recepty, které vám pomohou snadno začít a vydržet.
Podporuje dlouhodobé zlepšení zdraví bez hladovění nebo krátkodobých diet.
Změní váš pohled na jídlo a naučí vás, co opravdu znamená zdravá výživa.
Hlavní vlastnosti knihy:
Formát: tištěná kniha vhodná jako kuchařka a čtecí průvodce.
Autor přináší jasný a vědecky podložený přístup k tradičnímu stravování.
Obsahuje recepty na jídla podporující hubnutí a celkové zdraví.
Podporuje změnu životního stylu bez drastických omezení.
Vhodná pro všechny, kteří chtějí pečovat o své zdraví novým způsobem.
V poslední době módní trendy určují všemožné diety a jednou z nich je strava založena na minimu sacharidů a naopak hodně tuky, málo cukry. Než se však do Low carb bezhlavě pustíte, uvědomte si, že tento typ stravování nemusí vyhovovat každému tělu a metabolismu. Proto berte tento styl pouze jako jeden mozny,nikoli jediný správný! Knížka je velmi kvalitne zpracovaná a recepty jsou poměrně snadné, přesto já osobně na tomto stylu stravování nemohu žít dlouho s naopak přibiram. Jak píšu - není to pro každého...
Low carb strava je teď trhák. Knížku jsem dostala od přítele, protože ví že se o tento způsob stravování a životní styl zajímám. Předával mi ji prý s obavami, jestli už všechno neznám a nebude to jen opakování. A to tedy rozhodně nebylo. Trefil se naprosto do vkusu, recepty jsou lehké, hravé, nápadité, vše ze světa low-carb, myslím že nepostradatelné pro každého nadšence do tohoto stylu! Doporučuji!
Pěkná a přehledná kniha plná receptů. Může sloužit jako inspirace pro paleo dietu. Některé suroviny nejsou tak často dostupné, ale to nevadí. Kniha je krásně ilustrovaným průvodcem moderním stravováním.
Revoluce v opravdovém jídle je zajímavý průvodce stravováním a zároveň i kuchařka, takže nejenom že se dozvíte základní zásady low carb stravování, které je založeno na minimálním množství sacharidů a větším množství bílkovin a tuků, ale také si můžete rovnou nějaké jídlo vyzkoušet. Mně osobně tento styl stravování nevyhovuje, a tak mi publikace slouží spíše pro inspiraci. Recepty jsou zpracované velmi kvalitně a jsou jednoduché, zdravé a chutné. Pro inspiraci doporučuji, ale abyste se řídili jenom podle toho, to ne.
Revoluce v opravdovém jídle - Radikální a udržitelný přístup ke zdravému stravování je kniha, kterou jsem dostala jako dárek od kamarádky. Kniha mi udělala obrovskou radost! Zajímám se o tento styl stravování a proto jsme z ní byla nadšená.Recepty v kuchařce jsou většinou jednoduché a co hlavní výborné na chut!!! Polichotí určitě i vašemu oku, protože na vzhled jsou taktéž nádherné. Výborné!!Doporučuji.
Hlavně si v tom musíme udělat jasno. To co je pro naše tělo prospěšné musíme poznat nejlépe sami. Je ale třeba sledovat trendy ve vnímání toho co je pro naše tělo správně a nezapomínat to hlavně sami na sobě vyzkoušet. Ja si pořád říkám kam se vše dále posune a budeme si moci pochutnat na všem co nás láká a pochopíte tak sami sebe. K této kuchařce jsme si našli cestu celkem rychle a jídlo nám zachutnalo.
Jedna z nejlepších kuchařek, které jsem za poslední dobu objevila. Snažím se stravovat nízkosacharidově a z této knihy čerpám velice často, zatím každý recept má úspěch. Vše je jednoduché, chutné. A bonusem je vyvrácení teorie i vysokosacharidovém, nízkotučném stravování. Doporučuji!
Pokud se zajímáte o různé výživové směry a oslovilo vás low-carb a vyhovuje vám, určitě se vám i tato kuchařka bude líbit. Je opravdu pěkně zpracovaná, najdete zde nepřeberné množství receptů doplněných lákavými fotografiemi. Recepty jsou přehledné a srozumitelně napsané, zvládne podle nich uvařit i začínající kuchař. Nicméně jsem přesvědčená, že kniha se tak trochu veze na módní výživové vlně poslední doby a je třeba hlavně přemýšlet a uvědomit si, že pro každého je vhodné něco zcela jiného.
Musím říct, že knížka mě trochu zklamala. Podle uvedeného popisu jsem čekala více teorie o LCHF stravě. Knížka je, bohužel, především kuchařka a teorie je v ní věcí podružnou.
Vynikající kniha, pokud vás opravdu zajímá, co do sebe dostáváte. Opravdu je důležité si uvědomit, že člověk by jí, aby žil a nežije proto, aby jedl. A jde jíst jinak, bez nutnosti toho, abychom do sebe zbytečně cpali litry nezdravých tuků, cukrů a lepku. Ani jedno tělo neprospívá a není-li spokojeno vaše tělo, nemůžete být a nebude spokojeni ani vy sami. Doporučuji každému, kdo se o sebe opravdu zajímá.
Tim Noakes. Další skvělý člověk z oblasti výživy. On sám běhal maratony, jedl veliké množství sacharidů a onemocněl diabetem.. V knize proto pojednává o nízkosacharidovem stravování a proč je tuk lepší než sacharidy. Knihu bych doporučila právě diabetikum, kterým by mohla pomoci. Nízkosacharidová strava rozhodně není další moderní dieta. Zdravý člověk nemusí sacharidy přísně omezovat, ale pro nemocného člověka může tato strava znamenat lepší výsledky.
Rozhodně se podle mě všichni shodneme, že je ted velmi populární zdravá strava a vše na nějaký takový způsob.Já tuto stravu i popravdě podporuji, snažím se opravdu jíst zdravě.Jediná nevýhoda zdravého stravování je ta, že občas některé suroviny jsou dražší, ale no co za zdraví se sice platí hodně peněz, ale ten dobrý pocit z toho, že vaše tělo nekrmíte šuntama stojí za to a tato kniha splnila mé podmínky, možná tam občas mi něco nesedlo, ale hold máme každý jiný chutě.
Kniha se mi velmi líbila, jelikož to není čistě kuchařka, nebo povídání o stravě a zdravém životním stylu, ale je to tak nějak spojením všeho. Autorka se hodně zaměřuje na povídání o sacharidech, proč jsou pro nás ve větším množství nebezpečné, kolik jich jíst a jaké zdravotní rizika nám hrozí. Její povídání má hlavu a patu a je vidět, že o této problematice něco ví. Recepty jsou fajn, sice nic převratného, ale na inspiraci do zdravé kuchyně budou skvělé.
Další z knih, která apeluje na lidi ohledně toho, jak se správně stravovat. Ne každý bohužel ví, co je pro jeho tělo nejlepší. Proto je fajn, když existují takovéto knížky, kde si o zdravé stravě můžete něco přečíst. Knihu Revoluce v opravdovém jídle - radikální a udržitelný přístup ke zdravému stravování jsem dostala jako dárek a nakonec jsem byla docela příjemně překvapená z jejího obsahu. Pokud chcete jíst zdravě, rozhodně ji vyzkoušejte, je to zase něco trochu jiného.
Kniha je dobrý receptář, ale otřený zdroj výživových informací, které jsou podané tendenčně s evidentním zkreslením autorů, kteří pasovali low-carb na nejlepší styl stravování a definují ho jako "všelék", což není. Strava je vždy poplatná potřebám jedince a omezení nějaké živiny je zbytečné a mnohdy nebezpečné, ale někdy vhodné. Protože odborná část připomíná dogmata církve svatého tuku, co bojuje se satanem cukru, musím všechny varovat, abyste text mimo recepty četli kriticky a rozhodně nebrali jako zjevenou pravdu. Buďte zdrávi!
O této knize jsme toho slyšeli už hodně a tak jsme si ji pořídili i my a je to vážně skvělý pomocník. Obrací se na výzkumy, které jsou nepodložené a poukazuje na způsob stravování přinášející nám celou řadu příjemných a chutných receptů. Kniha se jmenuje Revoluce v opravdovém jídle - radikální a udržitelný přístu ke zdravému stravování a autorem je Tim Noakes, který si sám tyto recepty samozřejmě vymyslel.
16/12/2019
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
Knížka je velmi kvalitne zpracovaná a recepty jsou poměrně snadné, přesto já osobně na tomto stylu stravování nemohu žít dlouho s naopak přibiram.
Jak píšu - není to pro každého...
Výborné!!Doporučuji.