Loukie Werle

Recenze knih autora


Obrázek knihy
V knize je 2000 fotografií nejrůznějších ingrediencí a krátký text o nich. Naleznete zde ingredience, které jsou u nás známé i neznámé: jsou zde nejrůznější bylinky, koření, semena, příchuti, pasty, omáčky, oleje, margaríny a jiné tuky, vejce, mléčné produkty, ovoce, zelenina, houby, mouka, obilniny, těstoviny, ryby, plody moře, maso, nápoje… Kniha je vhodná pro každého kuchaře. Já ji č... číst celéasto používán, když překládám recept z angličtiny a je tam nějaká méně známá ingredience, o které chci zjistit více.
30/04/2018
Obrázek knihy
Tato kniha není pro každého, využijí ji především kuchaři a opravdoví milovníci jídla. Dozví se zde totiž velice podrobné informace o tom, jaké typy potravin mohou najít na trhu. Například v kapitole věnované vejcím a sýrům zjistí, jaké existují typy mléka, smetany, jogurtu, másla, vajec, polotvrdých sýrů, čerstvých a pařených sýrů, ovčích a kozích sýrů, sýrů s plísní, dále zde zjistí, ... číst celéjaké jsou britské a irské sýry, francouzské, švýcarské a španělské. U jednotlivých druhů sýrů je uvedeno, jakou mají chuť, případně strukturu a odkud daný typ sýra pochází. Z výčtu je patrné, že s některými typy potravin se u nás nesetkáme. Je vidět, že jde o překlad a nevznikla primárně pro český trh.
29/01/2018