Tolik praktických rad si asi nikdo z nás nedovedl v jedné knize představit a přece jen je to prostě možné a tak si s radostí listujeme knihou jako je tato, která nám toho o době vrcholu toho co je v ní taky uvedeno. Mám tak radost z toho, že si můžeme všichni přečíst opravdu zajímavé texty plné užitečných rad pro ty, kteří je chtějí uplatnit a pokusit se tak využít všeho toho co je nám ... číst celéprávě nabízeno.
Druhý díl série se z velké části zaměřuje na maso, ale najdete zde i zpracování ovoce, výrobu olejů, nápojů. Stejně jako předchozí díl také tato kniha je skvělá a dozvíte se zde plno informací, které jinde nenajdete. Jako člověka, který žije ve městě a nikdy nechoval drůbež, mě třeba překvapilo, jak se má či nemá zabíjet drůbež, jak se škube husa apod. Opět jsou zde různé metody konzerv... číst celéování, s nimiž jsem se setkala poprvé – například uzení v lázni ze sazí, konzervování masa v cukru, konzervování vepřového uzeného masa v sádře. Oba díly této série všem doporučuju, velmi vám rozšíří obzory a také jídelníček.
Domácnosti našich babiček. Zajímalo by mě, co si ostatní lidé pod tímto názvem představí, protože já jsem si představila praktické rady, které nám naše babičky dávají. A nemýlila jsem se, protože kniha je opravdu plná velmi praktických rad, takže si člověk s naprostou radostí listuje knihou a zjišťuje, co vlastně všechno dělal špatně a na druhou stranu, co by ho nikdy v životě nenapadlo... číst celé udělat. Výborná kniha.
Na tuto knihu jsem měla spadeno od chvíle, když jsem se o ní dočetla. Čekala jsem plno informací o životě v minulosti a hromadu receptů – a to jsem také dostala. Některé recepty jsou pod částí historické recepty. V tomto díle mě nejvíce zaujalo konzervování vajec. V několika historických knihách jsem už četla, že lidé měli určitým způsobem konzervována vejce na dlouhou dobu (třeba za dr... číst celéuhé světové války), ale zde jsem se dočetla i přesné postupy. Zmíním alespoň některé – nakládání do vápna, nakládání do křemičitanu sodného (vodního skla), konzervování pomocí sádla, uchování v pšenici.
A po jedničce překvapivě přichází i dvojka a v tomto případě si myslím, že velmi vydařená. Jsem rád když si mohu zavzpomínat a říct si jaké to bylo v době, kdy nebylo tolik pomocníků a technika nás natolik neovládala. je to vlastně velmi příjemné čtení a člověk si díky tomu uvědomí, jak snadné věci mohou fungovat a že není třeba se natolik zatěžovat vším tím co se okolo nás děje a znač... číst celéně nás pohlcuje.
Občas si člověk řekne, jaké to asi bylo za časů našich prarodičů a co vše asi bylo součástí jejich každodenních aktivit. Je to pro mnohé z nás opravdu velmi zajímavé zjištění atak se s chutí začítáme do toho všeho co se okolo kuchyně a vaření točilo a co vše a jak se vlastně i využívalo. Moc rád si na některé věci vzpomínám a vybavuji si jaké to vlastně celé bylo a jak to na mě osobn... číst celéě třeba i působilo.
Moudrost našich babiček, které byly výborné hospodyňky,z mála dokázaly udělat hostinu pro celou rodinu,na které si všichni pochutnaly.Tak to a mnohem více, najdete v této knize
Když jsem si koupila knihu Co naše babičky uměly a na co jsme my zapomněly, tak jsem si vzpomněla, že mám ve své knihovničce ještě jednu knížku, která mi připomíná mé mou babičku. Je to kniha Domácnosti našich babiček. Na rovinu musím říct, že se z ní nedozvíte nic převratného, ale pro mě je to taková nostalgie a návrat do dětství, protože přesně tohle mám spojeno právě s babičkou. Prot... číst celéo mám knihu moc ráda a mám k ní velmi specifický vztah.