Trochu mně udivuje názor, že paní Trhoňová je spíše odbornice na drožďová těsta. Knihy o pečení z kvasu vydávala už v době kdy o paní Gottwaldové nikdo neslyšel. Není divu pí. Gottwaldová sama...
číst celé
Trochu mně udivuje názor, že paní Trhoňová je spíše odbornice na drožďová těsta. Knihy o pečení z kvasu vydávala už v době kdy o paní Gottwaldové nikdo neslyšel. Není divu pí. Gottwaldová sama uvádí, že peče tři roky, dovolím si tvrdit že za 3 roky občasného pečení chlebů s minimální změnou v receptu se z nikoho odborník nestane. Recepty v knize jsem nepočítala, netuším tedy která z autorek jich má v knize více, a je to nejspíš jedno o tom kniha není. Rozhodně jsem zahlédla "Bouráka" jak se říká 100xj jinak, což mně neoslovilo, stejně tak jako převážně bílé nadýchané chleby připomínající spíše mazanec. Podle receptů pí. Trhoňové, kde žito ( i třeba v malém množství), která dělá chuť i vůni dobrého chleba, naopak peču ráda a často. Je milé, že pí. Trhoňová neopomíná začínajícím pekařům objasnit vše okolo práce s kváskem a v těstě probíhajících procesů. Celkově mi kniha přijde vyvážená, jistě si každá z autorek najde své publikum a spolu s předchozí knihou pí. Trhoňové ji budu nadále doporučovat těm kteří doma pečou. Oběma díky
schovat popis
Objevte kouzlo domácího pečení a rozmazlete svou rodinu i přátele!
Upečeno s láskou je ideální kniha pro každého, kdo chce přivést do své kuchyně tradiční vůně a chutě domácího pečiva. Naučíte se, jak si s radostí a lehkostí připravit chutné kváskové chleby, křupavé krekry, měkké bulky a další pekařské speciality.
Pečení totiž není jen o receptu - je to umění, které propojuje generace a tradice. Tato kniha vás provede nejen samotným pečením, ale nabídne také užitečné rady a teoretické základy k přípravě kvásku, výběru surovin a správnému používání různých pomůcek, jako je domácí pekárna nebo remoska. Díky tomu zvládnete péct s jistotou i bez předchozích zkušeností.
Obohaťte svůj jídelníček o domácí pečivo plné chuti a pocitu uspokojení z vlastnoručně připravených dobrot. Pečení s touto knihou se stane nejen zábavou, ale i cestou ke zdravějšímu životnímu stylu a sdílení radosti s vašimi blízkými.
Proč si vybrat právě tuto knihu?
Osvědčené recepty na kváskové chleby, bulky, dalamánky i křupavé krekry.
Praktické návody a teorie k přípravě kvásku a výběru surovin.
Vhodné pro začátečníky i pokročilé pekaře, díky srozumitelnému a přehlednému stylu.
Podpora tradičních pekařských technik, které vrací do našich kuchyní chuť domova.
Inspirace pro zdravější a chutnější domácí stravu bez zbytečných přísad.
Hlavní vlastnosti knihy
Detailní popis přípravy kvásku a jeho využití.
Recepty vhodné pro pečení v troubě, domácí pekárně i v remosce.
Praktické tipy týkající se výběru surovin a pekařských pomůcek.
Recepty na širokou škálu druhů pečiva - od chleba až po sladké bulky.
Kniha je napsaná s láskou a důrazem na jednoduchost a srozumitelnost.
Trochu mně udivuje názor, že paní Trhoňová je spíše odbornice na drožďová těsta. Knihy o pečení z kvasu vydávala už v době kdy o paní Gottwaldové nikdo neslyšel. Není divu pí. Gottwaldová...
číst celé
Trochu mně udivuje názor, že paní Trhoňová je spíše odbornice na drožďová těsta. Knihy o pečení z kvasu vydávala už v době kdy o paní Gottwaldové nikdo neslyšel. Není divu pí. Gottwaldová sama uvádí, že peče tři roky, dovolím si tvrdit že za 3 roky občasného pečení chlebů s minimální změnou v receptu se z nikoho odborník nestane. Recepty v knize jsem nepočítala, netuším tedy která z autorek jich má v knize více, a je to nejspíš jedno o tom kniha není. Rozhodně jsem zahlédla "Bouráka" jak se říká 100xj jinak, což mně neoslovilo, stejně tak jako převážně bílé nadýchané chleby připomínající spíše mazanec. Podle receptů pí. Trhoňové, kde žito ( i třeba v malém množství), která dělá chuť i vůni dobrého chleba, naopak peču ráda a často. Je milé, že pí. Trhoňová neopomíná začínajícím pekařům objasnit vše okolo práce s kváskem a v těstě probíhajících procesů. Celkově mi kniha přijde vyvážená, jistě si každá z autorek najde své publikum a spolu s předchozí knihou pí. Trhoňové ji budu nadále doporučovat těm kteří doma pečou. Oběma díky
schovat popis
Magda
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Trochu mně udivuje názor, že paní Trhoňová je spíše odbornice na drožďová těsta. Knihy o pečení z kvasu vydávala už v době kdy o paní Gottwaldové nikdo neslyšel. Není divu pí. Gottwaldová sama uvádí, že peče tři roky, dovolím si tvrdit že za 3 roky občasného pečení chlebů s minimální změnou v receptu se z nikoho odborník nestane. Recepty v knize jsem nepočítala, netuším tedy která z autorek jich má v knize více, a je to nejspíš jedno o tom kniha není. Rozhodně jsem zahlédla "Bouráka" jak se říká 100xj jinak, což mně neoslovilo, stejně tak jako převážně bílé nadýchané chleby připomínající spíše mazanec. Podle receptů pí. Trhoňové, kde žito ( i třeba v malém množství), která dělá chuť i vůni dobrého chleba, naopak peču ráda a často. Je milé, že pí. Trhoňová neopomíná začínajícím pekařům objasnit vše okolo práce s kváskem a v těstě probíhajících procesů. Celkově mi kniha přijde vyvážená, jistě si každá z autorek najde své publikum a spolu s předchozí knihou pí. Trhoňové ji budu nadále doporučovat těm kteří doma pečou. Oběma díky
Miluju knížku Ruce v mouce. Byla pro mě konečně tím odpovídajícím impulzem, který mě přiměl začít péct vlastní i pečivo. A pokračování Ivy Trhonove (jak úžasné jméno pro autorku knih o pečení těsta!!!!) je stejně fantastický jako Ruce v mouce. Skvělé prezentované, hlavně psané s takovou láskou, že má člověk chuť hned zaborit ruce do mouky a začít. Skvělé recepty s nádhernými doprovodnými fotografiemi.
Chtěla bych poděkovat autorkce knížky Ruce v mouce a Upečeno s láskou. Jsou to dvě úžasné knížky o pečení chleba a jiných dobrot. Je vidět, že jsou knížky dělané s velkou láskou k pečení. Dýchá ne mě výjimečnost těchto knih kdy se lidé vrací k pečení chleba doma. Kdy ožívá teplo domova. Kdy rodině můžete nabídnout něco jiného než je v běžné síti obchodu. Nevím jak kdo má zkušenost, ale kupovaný chléb mi doma nikdy dlouho nevydržel.Brzy splesivel. I proto jsem se rozhodla zkusit si péct chleba sama. Doufám, že brzy budu moci své rodině péct ten nejvoňavejsi chleba a nejchutnejsi chleba. Všem knížky moc doporučuji jsou pohlazením po duši.
K domácímu pečení pečiva jsem nikdy moc nepřilnula, ale tahle kuchařka to změnila. Velmi se mi líbí, jak je napsaná, jde na ní zkrátka vidět, že autorka ji napsala s láskou a opravdu chtěla svým čtenářům něco předat. A byla jsem v šoku, když jsem si upekla poprvé chleba podle jejího receptu (konkrétně kefírový bochníček) a zjistila jsem, že se s kupovaným nedá absolutně srovnávat, jaká to je mňamka. Recepty jsou psány jednoduše, srozumitelně a receptů je tu vážně velká škála, nejen samotné chlebíky, ale i něco k nim.
Velmi vydarena kniha. Pokud radi pecete krehka testa, ktera si vonava natrhate primo doma na lahodne kousky, muze vas doprovazet na vasi ceste nekdo lepsi nez pani, ktera ma peceni primo ve svem jmene? Trhonova pise tak, jak sama rika, s laskou. S laskou upeceno, najdete tady spoustu vybornych rad, na ktere by sam clovek prichazel roky, a buhvi, zda by na ne sam kdy mohl prijit. Kniha krasna, doporucuji.
Obě autorky dlouho sleduji na sítích. Vědí o čem mluví. Plno receptů jsem již z kuchařky vyzkoušela s vše se povedlo. Skvělá kniha pro kváskove pečení. Veškeré recepty detailně a srozumitelně napsané. Oproti prvnímu dílu je super že u každého receptu je i fotografie. Jediné co mě mrzí je absence sladkého pečení z kvásku, na to jsem se těšila. Určitě nesmí chybět v knihovničce. Rozhodně koupi doporučuji.
Upečeno s láskou - to je opravdu výstižný název pro kuchařku. Mám podobných knih doma už spoustu, ale jejich kvalita se opravdu hodně liší. Takhle patří mezi ty povedenější - mám zatím vyzkoušeno několik receptů a mohu prozradit, že jsem zatím opravdu spokojená. Tento styl vaření/pečení mě baví a sedí mi. Zároveň jsou to jídla, která má rodina bez problémů pozře (věřte, občas je to boj, když každému chutná něco jiného). Zkrátka zatím nemohu nic vytknout!
Velké díky autorkám této úžasně napsané knihy. Díky Ludmilce a Ivě, zvládne upéct nejen chlebíky i začátečník. Recepty jsou dokonale vysvětlené do detailu. Pečení v troubě, v remosce a rady, které jsou k nezaplacení. Rozhodně doporučuji, je to jedna z nejlepších knih.
Velmi přínosná kniha pro ty, kteří si chtějí upéct poctivý domácí kváskový chleba. Fotky u každého receptu, stručný a jasný popis přípravy. Kvalitní kniha. Doporučuji.
Mám doma knihu Ruce v mouce a ta mě tedy hodně inspirovala. Kamarádka měla doma zase tuto knihu, tak jsme si je navzájem půjčily a zkoušely každá zase z jiné knihy. Je tu dost chutných receptů na kváskové pečivo, chleba, dalamánky, bagetky, housky, rohlíky, celozrnné bagety a spoustu dalšího. Podrobně popsány postupy, takže také je to skvělá inspirace pro všechny, kdo si doma chtějí upéct domácí vonavé pečivo
Tato kniha se ihned zařadila mezi me nejoblíbenější tituly. Má své čestné místo v knihovně hned na kraji, neboť jí využívám několikrát týdně. V knize jsou recepty pouze z kvasu, žádné droždí. Spoustu inspirace, receptů, rád a nápadů. Vyzkoušela jsem již spoustu receptů a ani jeden mě zatím nezklamal. Jsou zde využity suroviny, které by mě ani nenapadly do chleba přidat, jako například červenou řepou. Kdo rád zkouší a nechce zůstat pouze u klasického pšenično žitného chleba, rozhodně doporučuji.
Autorka Iva Trhoňová je moc šikovnou ženou, která vydává velice povedené knihy, Mě osobně se tato kniha moc líbila a podle jejích receptů jsem doma upekla moc dobré chleby, ale také rohlíčky a dalamánky. Velice oceňuji, že jsou tam i praktické informace o kvásku a o tom, jak se o něj starat. Velice se mi líbí, že recepty jsou popsány jednoduše, pochopitelně a prakticky. Knihu hodnotím jako velice pozitivní.
Pečení z kvásku je trochu alchymie. Člověk to musí chovat v ledničce a krmit jako domácího mazlíčka, zadělávat na chleba je nutné dlouho před pečením a recepty jsou plné pojmů jako hydratace, rozkvas.. Nicméně tahle kuchařka je dobrá i pro začátečníky co tápají. Hodně vysvětluje, ale není přespříliš ukecaná, obsahuje dost fungujících receptů. A obecně je vážně fajn. Ke kulturní válce, která autorka je lepší říkám, že je to jedno, obě jsou dobré, ale moje oblíbená je Juliana Maškrtnica.
Výborná kniha se spoustou inspirativních receptů a postupů jak proniknout do tajů kváskového pečení. Fakt doporučuji, stejně jako další knihy od autorky se stejnou tématikou.
Kniha krasna, doporucuji.