Recenze Vše o uzení - Rady, tipy, recepty

Vše o uzení - Rady, tipy, recepty

Vše o uzení - Rady, tipy, recepty

218 Kč
Zobrazit knihu
Užitečné rady a skvělé recepty, které těží z mnohaletých zkušeností autora i starých mistrů uzenářů. Nepostradatelná příručka pro všechny milovníky uzení, ať již udí doma, na chatě či chalupě. Její nespornou výhodou je, že populární téma, uzení a udírny, podává komplexně. Najdete zde zasvěcené a... číst celé 

Recenze

16
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Pro ty, kteří si chtějí pochutnat na nefalšovaném uzeném masu či jiných produktech je tato publikace zlatým darem. Nejprve se seznámíte se stavbou udíren svépomocí, o vhodném dřevu a postupech a možnostech uzení. Další část je věnována přípravě, nakládání a péči o maso , to na konkretních případech velmi detailně. Stejně pečlivě je rozepsán postup uzení u jednotlivých výrobků, včetně teploty, doby i zajištění správného kouře. Na závěr je řada jednoduchých receptů, jak upravovat uzené výrobky v kuchyni.
15/08/2019
Avatar uživatele
Konečně jsme vystavěli udírnu a tak jsem krom dvou knížek co už doma byly hledala další, podle vzoru “knížek není nikdy dost”. V této knížce nejsou jen recepty, ale i povídání o vhodných teplotách, o druzích dřeva, o udírnách samotných, a vlastně o všem kolem uzení co by jen člověka mohlo napadnout. Nám do začátku dost pomohla, je to takový stručný úvod do tajů uzení. Rozhodne doporučuji zakoupit k udírně.
31/03/2018
Avatar uživatele
Mnoho lidí si v dnešní době pořizuje na zahrady cenově dostupné udírny a pak zjišťuje, že vytváří kyselé produkty a začínají se pídit po informacích. Tato kniha velmi dobrou formou přináší informace potřebné napříč spektrem uzení. Od výběru udírny, po správné fungování, výběr dřeva, volbu teploty i podrobné vysvětlení v rozdílu uzení různých druhů potravin. Knihu pro začínající v oboru rozhodně doporučuji.
25/01/2019
Avatar uživatele
Můj taťka miluje uzení, maso, jídlo, veřaní, pečení.. rpostě všchno co se týká jídla ahlavně dobrýho jídla... A tak jsem mu koupila jako dárek tuhle knihu s názvem - Vše o uzení - Rady, tipy, recepty a byl z ní nadšení. Kniha obsahuje velké množství rad, nápadů, vychytávek jak udělat dobré uzené maso, rybu, klobásy a další jídlo. V knize je také velký počet receptů jak co udělat, aby vám vyšlo dokonalé uzené.
16/09/2020
Avatar uživatele
Velmi dobrá kniha pro začátečníky 😊. Jak už s nakládáním, tak i samotným uzením, stavbou udíren, atd. Rozhodně doporučuji všem, co si chtějí postavit udírnu a jsou bez skušeností 👍.
14/05/2020
Avatar uživatele
Tuto knihu jsme kupovali přítelovu otci na vánoce, protože má rád maso, uzení, grilování a všechny tyto podobné techniky přípravy. Tak a měla samozřejmě úspěch. Kniha je opravdu poměrně obsáhlá, obsahuje užitečné rady a tipy. Postupy uzení jsou rozepsány opravdu do detailu, a tak se nikdo nemusí bát, že by se mu to nepodařilo. Vše je doplněno fotografiemi, které jsou poutavé. Kniha je rozdělena do několika částí, nevěnuje se jen receptům, ale třeba i stavbou samotné udírny.
31/03/2020
Avatar uživatele
Co může být lepšího a chutnějšího než domácí uzené výrobky jež se vůní a chutí těm kupovaným v obchodech nedají vyrovnat.
Tato kniha nabízí recepty uzenářských výrobků, které lze připravit v domácích podmínkách. Dále Vám knížka poradí při výběru vhodného dřeva na uzení a samotnou přípravu uzení. Dále zde najdete rady na výběr masa při nákupu, jeho zpracování, skladování vyuzených výrobků. Dále jsou zde recepty na zelí a knedlí - co jiného k uzenému :)
8/03/2020
Avatar uživatele
Patříte k lidem, kteří mají v oblibě vyuzené pochoutky ? Samozřejmě, že si je můžete koupit v nějakém řeznictví, či supermarketu, ale není to ono. Nejlepší je, když si takovou dobrotu připravíte sami. Na chatě nebo na chalupě, můžete i doma. Kniha nabízí hodně receptů a také užitečné rady, které budete moci obratem vyzkoušet v praxi. Čeká Vás neopakovatelný kulinářský zážitek, na který budete s láskou vzpomínat.
29/06/2018
Avatar uživatele
Kniha s názvem "Vše o uzení" je skvělá, pokud máte doma zahradu a ana ní vám stojí udírna. Jinak mi přijde opravdu zbytečné knihu kupovat, ale na tom se snad shodneme všichni. Kniha je plná dobrých rad, které jsou opravdu užitečné také jsou tam super fotografie, které vám mohou pomoci v řešení některých problémů. Myslím, že je ot jedna z nejlepších publikací o udírnách a recepty jsou opravdu chutné.
22/12/2019
Avatar uživatele
Uzení je velká věda a věděli to i staří uzenáři. Tahle příručka se Vám opravdu vyplatí, protože v ní naleznete prima rady a postupy, jak se v tom celkovém uzení masa a dalších pokrutin vlastně vyznat. Víte například, jaké dřevo je při uzení vhodné ? Nebo jak nakládat ryby a maso ? Pokud ne, kupte si tuto knihu, která je vlastně univerzální. Nabídne prakticky všechno, co budete potřebovat k úspěšnému uzení.
15/09/2017
Avatar uživatele
Knížka,kde najdu mnoho rad a inspirace.
30/06/2024
Avatar uživatele
Super kniha
9/12/2023
Avatar uživatele
Manžel si knihu moc přál. Je nadšený a už se těší jak bude zkoušet recepty. Komunikace výborná. Dodání rychle. Doporucuji
16/11/2023
Avatar uživatele
Zajímavá knížka se spoustou dobrých rad a receptů
30/12/2021
Avatar uživatele
Skvělá.
18/12/2021
Avatar uživatele
Tato kniha je krásná a praktická doufám že návody a recepty budou dobré ještě jsem nic z toho nezkoušel.
21/10/2021