Pro ty, kteří si chtějí pochutnat na nefalšovaném uzeném masu či jiných produktech je tato publikace zlatým darem. Nejprve se seznámíte se stavbou udíren svépomocí, o vhodném dřevu a postupech a možnostech...
číst celé
Pro ty, kteří si chtějí pochutnat na nefalšovaném uzeném masu či jiných produktech je tato publikace zlatým darem. Nejprve se seznámíte se stavbou udíren svépomocí, o vhodném dřevu a postupech a možnostech uzení. Další část je věnována přípravě, nakládání a péči o maso , to na konkretních případech velmi detailně. Stejně pečlivě je rozepsán postup uzení u jednotlivých výrobků, včetně teploty, doby i zajištění správného kouře. Na závěr je řada jednoduchých receptů, jak upravovat uzené výrobky v kuchyni.
schovat popis
Objevte tajemství dokonalého uzení a vytvořte si doma opravdové pochoutky! Tato kniha je ideálním průvodcem pro všechny, kdo chtějí ovládnout umění uzení a překvapit rodinu i přátele výborně vyuzenými klobásami, párky či sýry.
Kompletní průvodce uzením pro každého
Kniha Vše o uzení - Rady, tipy, recepty vám nabídne nejen cenné rady od zkušených mistrů uzenářů, ale i praktické návody, jak si doma správně připravit maso či jiné suroviny k uzení. Najdete zde informace o vhodných druzích udíren, doporučeném dřevě pro uzení, optimálních teplotách i metodách solení a nakládání. Dozvíte se, jak postavit udírnu na zahradě a co všechno můžete udit - od masa přes ryby a drůbež až po sýry.
Kromě teorie na vás čeká i bohatá sbírka receptů, které vám umožní vychutnat si skutečný kulinářský zážitek. Díky této příručce zvládnete uzení efektivně, bezpečně a s vynikajícím výsledkem, ať už jste začátečník nebo máte s uzením už nějaké zkušenosti.
Proč si tuto knihu pořídit?
Uzení není jen starobylá tradice, ale i způsob, jak si vychutnat výjimečnou chuť a vůni jídla připraveného vlastníma rukama. Díky této knize získáte nejen znalosti, ale i inspiraci a jistotu, že vaše uzené speciality budou pokaždé perfektní.
Výhody této knihy:
Komplexní přehled o všem, co potřebujete vědět o uzení a udírnách.
Praktické rady jak správně nakládat a vyudit maso, ryby, drůbež i sýry.
Recepty pro širokou škálu chutných uzených pokrmů.
Užitečné tipy pro stavbu a využití udírny na vaší zahradě.
Podložené zkušenostmi jak autora, tak tradičních mistrů uzenářů.
Obecné vlastnosti produktu:
Titul: Vše o uzení - Rady, tipy, recepty
Formát: tištěná kniha (vazba není specifikována)
Obsahuje teoretické i praktické informace o procesu uzení.
Vhodná pro domácí použití i zájemce o zahradní uzení.
Zdroj hodnotných receptů a odborných návodů pro kvalitní uzení.
Pro ty, kteří si chtějí pochutnat na nefalšovaném uzeném masu či jiných produktech je tato publikace zlatým darem. Nejprve se seznámíte se stavbou udíren svépomocí, o vhodném dřevu a postupech a možnostech uzení. Další část je věnována přípravě, nakládání a péči o maso , to na konkretních případech velmi detailně. Stejně pečlivě je rozepsán postup uzení u jednotlivých výrobků, včetně teploty, doby i zajištění správného kouře. Na závěr je řada jednoduchých receptů, jak upravovat uzené výrobky v kuchyni.
Konečně jsme vystavěli udírnu a tak jsem krom dvou knížek co už doma byly hledala další, podle vzoru “knížek není nikdy dost”. V této knížce nejsou jen recepty, ale i povídání o vhodných teplotách, o druzích dřeva, o udírnách samotných, a vlastně o všem kolem uzení co by jen člověka mohlo napadnout. Nám do začátku dost pomohla, je to takový stručný úvod do tajů uzení. Rozhodne doporučuji zakoupit k udírně.
Mnoho lidí si v dnešní době pořizuje na zahrady cenově dostupné udírny a pak zjišťuje, že vytváří kyselé produkty a začínají se pídit po informacích. Tato kniha velmi dobrou formou přináší informace potřebné napříč spektrem uzení. Od výběru udírny, po správné fungování, výběr dřeva, volbu teploty i podrobné vysvětlení v rozdílu uzení různých druhů potravin. Knihu pro začínající v oboru rozhodně doporučuji.
Můj taťka miluje uzení, maso, jídlo, veřaní, pečení.. rpostě všchno co se týká jídla ahlavně dobrýho jídla... A tak jsem mu koupila jako dárek tuhle knihu s názvem - Vše o uzení - Rady, tipy, recepty a byl z ní nadšení. Kniha obsahuje velké množství rad, nápadů, vychytávek jak udělat dobré uzené maso, rybu, klobásy a další jídlo. V knize je také velký počet receptů jak co udělat, aby vám vyšlo dokonalé uzené.
Velmi dobrá kniha pro začátečníky 😊. Jak už s nakládáním, tak i samotným uzením, stavbou udíren, atd. Rozhodně doporučuji všem, co si chtějí postavit udírnu a jsou bez skušeností 👍.
Tuto knihu jsme kupovali přítelovu otci na vánoce, protože má rád maso, uzení, grilování a všechny tyto podobné techniky přípravy. Tak a měla samozřejmě úspěch. Kniha je opravdu poměrně obsáhlá, obsahuje užitečné rady a tipy. Postupy uzení jsou rozepsány opravdu do detailu, a tak se nikdo nemusí bát, že by se mu to nepodařilo. Vše je doplněno fotografiemi, které jsou poutavé. Kniha je rozdělena do několika částí, nevěnuje se jen receptům, ale třeba i stavbou samotné udírny.
Co může být lepšího a chutnějšího než domácí uzené výrobky jež se vůní a chutí těm kupovaným v obchodech nedají vyrovnat. Tato kniha nabízí recepty uzenářských výrobků, které lze připravit v domácích podmínkách. Dále Vám knížka poradí při výběru vhodného dřeva na uzení a samotnou přípravu uzení. Dále zde najdete rady na výběr masa při nákupu, jeho zpracování, skladování vyuzených výrobků. Dále jsou zde recepty na zelí a knedlí - co jiného k uzenému :)
Patříte k lidem, kteří mají v oblibě vyuzené pochoutky ? Samozřejmě, že si je můžete koupit v nějakém řeznictví, či supermarketu, ale není to ono. Nejlepší je, když si takovou dobrotu připravíte sami. Na chatě nebo na chalupě, můžete i doma. Kniha nabízí hodně receptů a také užitečné rady, které budete moci obratem vyzkoušet v praxi. Čeká Vás neopakovatelný kulinářský zážitek, na který budete s láskou vzpomínat.
Kniha s názvem "Vše o uzení" je skvělá, pokud máte doma zahradu a ana ní vám stojí udírna. Jinak mi přijde opravdu zbytečné knihu kupovat, ale na tom se snad shodneme všichni. Kniha je plná dobrých rad, které jsou opravdu užitečné také jsou tam super fotografie, které vám mohou pomoci v řešení některých problémů. Myslím, že je ot jedna z nejlepších publikací o udírnách a recepty jsou opravdu chutné.
Uzení je velká věda a věděli to i staří uzenáři. Tahle příručka se Vám opravdu vyplatí, protože v ní naleznete prima rady a postupy, jak se v tom celkovém uzení masa a dalších pokrutin vlastně vyznat. Víte například, jaké dřevo je při uzení vhodné ? Nebo jak nakládat ryby a maso ? Pokud ne, kupte si tuto knihu, která je vlastně univerzální. Nabídne prakticky všechno, co budete potřebovat k úspěšnému uzení.
Tato kniha nabízí recepty uzenářských výrobků, které lze připravit v domácích podmínkách. Dále Vám knížka poradí při výběru vhodného dřeva na uzení a samotnou přípravu uzení. Dále zde najdete rady na výběr masa při nákupu, jeho zpracování, skladování vyuzených výrobků. Dále jsou zde recepty na zelí a knedlí - co jiného k uzenému :)