Tato kuchařka je perfektní. Mám moc ráda nakládané potraviny a tato kuchařka obsahuje padesát velice hezkých receptů, kde se nakládá sýr, zelenina... Ale nemusíte se bát, že by tyto recepty byly...
číst celé
Tato kuchařka je perfektní. Mám moc ráda nakládané potraviny a tato kuchařka obsahuje padesát velice hezkých receptů, kde se nakládá sýr, zelenina... Ale nemusíte se bát, že by tyto recepty byly fádní nebo nudné, ale naopak jsou strašně moc dobré a autorka kombinuje senzační potraviny, které dávají vyniknout například chuti sýrů a naložené věci jsou par naprosto perfektní. Kniha je moc skvělá a má i skvělé fotografie jednotlivých pokrmů.
schovat popis
Chcete přidat svým pokrmům originální chuť a zároveň si užít radost z vlastní výroby lahodných nakládaných specialit? Kniha Nalož to je tou pravou inspirací pro všechny, kdo rádi experimentují v kuchyni a chtějí posunout své kulinářské umění na novou úroveň.
Daniela, zkušená a kreativní autorka, vás provede světem nakládání sýrů, zeleniny i dalších delikates do sklenic. Jako vůbec první kuchařská kniha v Čechách se věnuje této tradiční a přitom stále moderní technice uchovávání potravin. Na 50 vyzkoušených receptech najdete jak oblíbené klasiky, tak i netradiční „nakládaná jídla“ doplněná nádhernými fotografiemi.
Kniha je členěna do deseti přehledných kapitol, v nichž si přijdou na své milovníci plísňových, měkkých i tvrdých sýrů, zeleniny, vajec i anglické snídaně. S Nalož to si vychutnáte skvělé chuťovky ideální k pivu a také ochutnáte nejlepší chutney inspirované Velkou Británií. A něco navíc? Autorka přidává užitečné tipy, jak doma kreativně využít sklenice i poté, co už plní svou primární úlohu.
Proč si zamilujete tuto knihu?
Unikátní zaměření na nakládání - objevte recepty, které jinde nenajdete.
Inspirovaná praxí i vášní autorky Daniely a podpořena krásnými fotografiemi od profesionála.
Různorodost receptů od sýrů přes zeleninu až po speciální chutney.
Snadná orientace díky přehledným kapitolám a popisům.
Praktické tipy, jak šetřit a v domácnosti znovu využít sklenice.
Hlavní vlastnosti knihy
Obsahuje 50 prověřených receptů na nakládané speciality
Deset tematických kapitol zahrnujících sýry, zeleninu, vejce a další
Krásná fotografická dokumentace každého pokrmu
Praktické rady pro domácí nakládání i další využití sklenic
Kniha pro všechny milovníky nakládání. Můžete díky ní zkusit třeba nakládání nejrůznějších sýrů (měkkých, čerstvých, polotvrdých i tvrdých), naložit si v oleji zeleninu (třeba zelené lusky na asijský způsob, nakládané česneky, nakládanou máslovou dýni s kukuřicí), zkusit zeleninu na kyselo (třeba kvašené zelí s rozinkami nebo kapustičky v medové zálivce), naložit vejce, houbičky nebo citrusy, vyzkoušet něco opravdu netradičního (třeba piccalilli nebo mintovou omáčku) nebo chutney… Najdete zde i recepty na několik dochucovadel. Skvělá kniha!
Tato kuchařka je perfektní. Mám moc ráda nakládané potraviny a tato kuchařka obsahuje padesát velice hezkých receptů, kde se nakládá sýr, zelenina... Ale nemusíte se bát, že by tyto recepty byly fádní nebo nudné, ale naopak jsou strašně moc dobré a autorka kombinuje senzační potraviny, které dávají vyniknout například chuti sýrů a naložené věci jsou par naprosto perfektní. Kniha je moc skvělá a má i skvělé fotografie jednotlivých pokrmů.
Nikdy jsem nebyla fanouškem nakládaných potravin, prostě jsem tomu úplně nepřišla na chuť. U své kamarádky jsem však narazila na její sbírku kuchařek a k této knize mi řekla že je jedna z jejich nejoblíbenějších co se potravin týče. Já celý život žila v tom že se nakládají okurky a k tomu další zelenina, ale díky této knize jsem si uvědomila že je to mnohem rozsáhlejší téma než jsem tušila. Zkusila jsem něco nového konkrétně nakládané sýry a vejce. Kniha rozhodně splnila účel. Doporučuji.
Právě tuto knihu Nalož to - Kujme pi(c)kle v kuchyni jsem darovala mamince k svátku a měla u ni velký úsměch. Již v obchodě mě na této knize nadchly různé způsoby úpravy a zpracování zeleniny, ale ještě lepší bylo, když bylo ukázáno fotograficky, jak daná věc vypadá. Mamka si knihu opravdu oblíbila a používá ji velmi často a vždy, když přijedeme, tak tam na nás čeká naše oblíbené jídlo se zeleninou.
Tahle kniha je opravdovou vyzvou pro ty co vědí, že se opravdu vyplácí počkat a v tomhle případě se ještě navíc jedná o opravdové dobroty. Autorka knihy Daniela Turecká nám v její knize malož to nabízí celou řadu skvělých rad na recepty, které vám budou rozhodně chutnat. Není nad dobře naložený sýr či zeleninu, kterou jako když najdeš a pochutnáš si jako nikdy. Moc milé překvapení pro nevšední kuchaření.
Nalož to - Kujme pi(c)kle v kuchyni je kuchařkou od Daniely Turecké, která se na nakládání všeho možného specializuje. Toto je její první kniha, doporučuji též knihu Nakládačka na věčné časy. V této kuchařce najdete na padesátku osvědčených receptů na různé nakládané dobroty. Najdete zde vše od sýrů přes zeleninu až po vejce. Navíc vám poradí, co s nakládačkami poté, co jejich obsah sníte. Zajímavé.
Zajímavý způsob na úpravu a zpracování zeleniny, tuto techniku úpravy jsem předtím nikdy nedělala a ani neznala, ale velmi mě nadchla. Je to chutný a zdravý způsob mlsání. Samozřejmě nechybí a ni klasické nakládání a výroba nejrůznějších pochutin, samozřejmě zase ze sklenice. Vyzkoušejte i vy tuto zajímavou knihu, myslím, že si v ní najde každý to pravé pro sebe, podle jeho chuti. Já určitě své favority našla.
Tato kniha mi otevřela nový a skvělý svět nakládaných specialit a nejedná se jen o klasické nakládané sýry, ale i zeleninových směsí, vajec a chutney k masům. Netradiční recepty pro naši kuchyni, které si však hned oblíbíte a zařadíte je na denní pořádek. Líbí se mi grafická podoba knihy, přehledné dělení podle kategorií a hlavně nádherné fotografie, ze kterých se vám budou sbíhat sliny. Vyzkoušejte nové chutě
Moc ráda podporují české autory tím, že si od nich koupím k ihu. No a tahle se mi líbí moc, protože jsme se sama až příliš dlouho odhodlavala k tomu, abych začala nakládat vlastní kulinářské dobroty, na pikles jsem si hodně dlouho netroufala, ale musíme ict že tahle knížka je úplně dokonalé "blbu"prostá, fakt výborná, hodně moc se mi líbí. Doporučuji, pokud stále ještě váháte a nemůžete se dokopat.
Zajímavá knížečka od dámy co je schopná naložit pravděpodobně úplně všechno. Pokud patříte mezi křečky co si shromažďují zásoby na zimu, či pokud máte sezónní přebytky, určitě není od věci se nechat inspirovat a připravit si nejrůznější lahůdky, které v zimě či časovém presu, jako když najdete. Nejde zde jen o uchovávání zeleniny, ale je zde spousta receptů jak naložit sýry všeho druhu, či jak připravit vynikající utopence.
Dříve jsem nic jsme nakládali až jsem narazila na tuhle knihu která mě inspirovala. Je to způsob ukládání potravin jak zeleniny tak třeba sýru nebo uzenin. Tohle ukládání potravin Je zdravější než mražení. Moc mi to chutná. V této knize se dozvíte co na nakládání budete potřebovat A co se dá všechno nakládat. Také se mi líbí že ke každému receptu je krásná fotografie. Takže člověk aspoň v jak má naložení vypadat
Tato kniha byla pro mě novým a dosud nepoznaným způsobem úpravy potravin, samozřejmě jsem už předtím něco nakládala nebo nakládané jídlo jedla, ale nevěděla jsem kolik různých způsobů existuje. Pro mě byl nejčastější nakládaný hermelín nebo jiné sýry, ale nakládaná zelenina vás velmi mile překvapí a uvidíte sami, jak moc nových chutí sebou tato kniha přinese. Tak se jí nebojte a skočte po ní, je skvělá
Díky této knize se naučíte nakládat. Pokud jste to nikdy nedělali, nevadí. Nejprve se totiž seznámíte s tím, jak se vůbec nakládá. Je skvělé, že kniha obsahuje i tyto informace, protože některé rady nakládání velice usnadní. Dále kniha nabízí několik okruhů – například nakládané sýry, speciality k pivu, zeleninu v oleji, zeleninu na kyselo, recepty z Anglie, chutney. Překvapilo mě, že na konci byla kapitola věnovaná tomu, jak využít zavařovací láhve jinak než k zavařování. Fotografie v knize jsou vydařené, malůvky na začátku kapitol vtipné.
O nakládání 100x jinak. Knížka nabízí spousty možností jak nakládat zeleninu, sýry a spousty dalších pochutin. Máme velkou zahradu a děláme si i vlastní sýry, takže jsem knížku opravdu ocenila a využila, je v ní spousta tipů na skladování, jak co nejlépe uchovávat, dokonce i co provést se sklenicemi které jsou prázdné. Zajímavé čtení se spoustou fotek, doporučuji.
31/03/2018
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
dobroty, na pikles jsem si hodně dlouho netroufala, ale musíme ict že tahle knížka je úplně dokonalé "blbu"prostá, fakt výborná, hodně moc se mi líbí. Doporučuji, pokud stále ještě váháte a nemůžete se dokopat.
Nejde zde jen o uchovávání zeleniny, ale je zde spousta receptů jak naložit sýry všeho druhu, či jak připravit vynikající utopence.